Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

09/06/2021

 Ένα γενικό ξεσηκωμα για στηρίξεις με είδη πιάτα ποτήρια του καφέ νερού μαχαιροπηρουνα κατσαρόλες και είδη γενικά κουζίνας ετοιμάσαμε αλλά για λόγους που οι εθελοντές έχουν γεμάτη ημέρα με τηλεόραση είδη σπιτιού κι ότι συλλεξαμε από αποθήκη θα γίνουν αύριο από νωρίς παραλαβές κι αποστολές.Από Γερμανία φίλη Ρ.Μ έστειλε χρηματικό ποσό για να κάνουμε αγορές η Μάρθα επίσης είχε αφήσει λεφτά για αγορές και η Σοφία από Αθήνα έστειλε επίσης χρήματα μέσω λογαριασμού τραπέζης. Σήμερα κάναμε αγορές 47.12 στο ποσό 64 που λάβαμε μείον κρατήσεις υπολείπεται 17 σχεδόν ευρώ για αγορές που θα δούμε προσφορες.Αγορες έγιναν σε κοτόπουλα μπριζόλες γιαούρτι γαριδακια ποπ κορν για παιδιά τυροπιτα,μπουγατσα αναψυκτικά ice tea και ψάρια φαγκρί που είχε προσφορά. Ετοιμάσαμε τα πακέτα μας συμπληρώνοντας,μαρμελάδες βιταμ σάλτσες ζαχαρι αβα για πιάτα κλπ κι οι εθελοντές παρων για να ολοκληρωθούν οι αποστολές των πακέτων τροφίμων κρέας κλπ .Σε πολύτεκνη οικογένεια δύο κοτόπουλα και ψάρια γιατί πολλά μωρά

😘😘Ευχαριστούμε που στηριζετε με σημαντική βοήθεια όσοι στέλνετε χρήματα και με προσφορές κάνουμε αγορές αυτά που λείπει σε σπίτια .Εκ μέρους των ωφελούμενων οικογενειων ευχαριστίες .Μέχρι τη Παρασκευή θα ολοκληρωθούν κο οι επόμενες αγορες.6 πακέτα με δωρα για τις μανούλες και κορίτσια των οικογενειων μας με πανέμορφα πακέτα στηρίζει ανώνυμα φιλη.Δεχθηκαμε με τόσο αγάπη και σεβασμό πακέτα με δώρα για μανουλα που γέννησε κρέμα για ραγάδεςκαι κρέμες για το βρεφος,ένα σετ για μανουλα που θα γεννήσει επίσης δωρακι,και 4 πακέτα με πανέμορφα μπιζού δώρα για τα κορίτσια των οικογενειων μας .Καρφίτσες βραχιόλι σκουλαρίκια κλπ.Απο τα πιο όμορφα πακέτα που δείχνουν τον απόλυτο σεβασμό τη αλληλεγγύη με αγάπη κο εκτίμηση στη κάθε ωφελουμενη. Εδώ μέσα είστε οι πιο όμορφες ψυχές . Ευχαριστώ για τα χαμόγελα αγάπης που θα εισπραξουμε με τις λεπτές αυτές χειρονομίες αγάπης ευαισθησίας Ένας Ορθόδοξος Επίσκοπος, ζήτησε κάποτε από τους Έλληνες ομογενείς της Αιγύπτου χρήματα, για να φτιάξουν εκεί ένα γυμνάσιο, ώστε τα Ελληνόπουλα της Αιγύπτου, να μάθουνε την Ελληνική γλώσσα. Ειδοποίησε όλους τους μεγαλέμπορους της περιοχής, το κεφάλαιο, για να συνεισφέρουν στο έργο αυτό και τελικά μάζεψε ένα μηδαμινό ποσό, το οποίο δεν έφτανε ούτε κοτέτσι να φτιάξουν...
Όταν είδε την ανταπόκριση του κόσμου στην πράξη, ο Επίσκοπος απογοητεύτηκε, αλλά αμέσως σκέφτηκε μια ''πονηρή'' ιδέα, την οποία κοινοποίησε στους μεγαλέμπορους, μέσω αλληλογραφίας:
Έγραφε η κοινοποίηση: Μας χρειάζεται ένα ακόμη μικρό υπόλοιπο για το γυμνάσιο και καλώ όλους τους ομογενείς, να προσφέρουν τον οβολό τους και να είναι βέβαιοι, ότι θα γραφτεί το όνομα τους με χρυσά γράμματα σε ξεχωριστή πλάκα δωρητών και ευεργετών. Και όποιος προσφέρει τα περισσότερα θα γραφτεί πρώτο το όνομα του. Ο δεύτερος, θα γραφτεί δεύτερο, ο τρίτος, τρίτο κ.ό.κ.
Με αυτόν τον τρόπο, κατόρθωσε ο Επίσκοπος να δημιουργήσει έναν άτυπο ανταγωνισμό στον κύκλο των πλουσίων ομογενών της Αιγύπτου, για το ποιός θα προσφέρει τα περισσότερα χρήματα. Μέσα σε μια βδομάδα, χιλιάδες λίρες μαζεύτηκαν, που αρκούσαν να χτίσουν 5 σχολεία!
Έτσι χτίστηκε, μετά από μερικούς μήνες, το γυμνάσιο και καταρτίστηκε η πλάκα με τα ονόματα και καλύφτηκε με ένα σεντόνι. Προσδιορίστηκε ημέρα αγιασμού και εγκαινίων του γυμνασίου, αλλά και αποκαλύψεως της πλάκας, για να φανούν όλοι οι ευεργέτες του έργου αυτού και κυρίως ποιός πρόσφερε τα περισσότερα..
Την ημέρα των εγκαινίων πλημμύρισε από κόσμο το γυμνάσιο, ήταν όλοι παρόντες, από τους μεγάλους ''καρχαρίες'', που ήρθαν με κούρσες κάντιλακ, για να δούνε, ποιά θέση θα έχει το όνομα τους στην πλάκα, μήπως έδωσε κανείς άλλος περισσότερα. Και όλοι με αγωνία και το μυαλό τους στην πλάκα, δεν άκουγαν καν τον αγιασμό και τα τελετουργικά, αλλά περίμεναν να αποκαλυφτεί η πλάκα.
Ήρθε λοιπόν η στιγμή της αποκάλυψης. Και όταν τραβήχτηκε το σεντόνι από την πλάκα, αντί να δούνε ονόματα, είδαν έκπληκτοι, να αναγράφεται μια φράση στην πλάκα που έλεγε:
''Τούτο το έργο έγινε, εκ της κενοδοξίας των ομογενών της Αιγύπτου! Ο Θεός να τους συγχωρέσει''!
Έμειναν όλοι κόκκαλο! Δεν έδωσαν τα χρήματα για να γίνει το γυμνάσιο, αλλά για να γραφτεί το όνομα τους στην πλάκα, λόγω της κενοδοξίας τους.
Αυτές τις δήθεν ''ελεημοσύνες, δεν τις λαμβάνει υπόψην ο Θεός, γιατί ο Θεός δεν βλέπει τι κάνουμε, αλλά το πως και γιατί κάνουμε κάτι...
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Δεν είναι o πλούτος που λείπει σ' αυτό τον κόσμο. Είναι το μοίρασμα... Καλησπέρα σας! D.A"
165
Απήχηση
6
Αλληλεπιδράσεις
-1,5x χαμηλότερα
Δείκτης διανομής
1 κοινοποίηση
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση
450
Απήχηση
29
Αλληλεπιδράσεις
Εσείς και 7 ακόμη
2 σχόλια
1 κοινοποίηση
Τέλειο!
Τέλειο!
Σχόλιο
Κοινοποίηση
733
Απήχηση
75
Αλληλεπιδράσεις
8
2 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση
234
Απήχηση
18
Αλληλεπιδράσεις
3
1 σχόλιο
1 κοινοποίηση
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου