Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

«Μερίδα αλληλεγγύης»… από γάμους και βαπτίσεις ,μνημοσυνα κλπ.

 «Μερίδα αλληλεγγύης»… από γάμους και βαπτίσεις ,μνημοσυνα κλπ.

Μπορείς να βοηθήσεις ώστε να σωθεί αυτό το φαγητό και να προσφερθεί σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.Μια εταιρική εκδήλωση, ένας γάμος, μια βάπτιση, ο φούρνος και το ζαχαροπλαστείο της γειτονιάς, το μανάβικο με τα φρέσκα λαχανικά, η ταβέρνα στη γωνιά του δρόμου: Φαστ φουντ εργοστασια που δουλευεις, χοροι εκδηλωσεις και τόσα σημεία όπου μπορεί να βρεθούμε και να τύχει να περισσέψει φαγητό!Μια μερίδα φαγητό, που περισσεύει από μια δεξίωση γάμου ή βάπτισης,εκδηλωσεις συλλογων 40ημερο μνημόσυνο ,μνημοσυνο χρονου, και συνήθως πετιέται στα σκουπίδια, θα μπορούσε να καλύψει έστω την ημερήσια ανάγκη ενός ατόμου, που τη χρειάζεται.
Επίσης τα φαγητά που περίσσεψαν από μια ταβέρνα, από ένα εστιατόριο, από ταχυφαγεία ή τα αρτοσκευάσματα από φούρνους, είναι επίσης πολύτιμα για κάποιους και άχρηστα αν πεταχτούν στα σκουπίδια.
Όσοι πιο πολλοί ενημερωθούν για το πόσο εύκολα μπορούν να προσφέρουν το περισσευούμενο φαγητό, τόσο πιο πολλά τρόφιμα και φαγητό θα σωθούν και θα προσφερθούν σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη!Δεν μένει παρά να διαδόσεις τη δράση μας κι έτσι να συμβάλλεις άμεσα στη μείωση της σπατάλης φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στη χώρα μας.Καμία μερίδα φαγητού χαμένη"
Γίνε μέλος μιας ομάδας ενεργών πολιτών και στήριξε τη συλλογική προσπάθεια μείωσης της σπατάλης τροφίμων:
1. Παροτρύνοντας φίλους, οικογένεια και συναδέλφους να σώσουν και να προσφέρουν φαγητό μέσω των προγραμμάτων μας.
2. Προτείνοντας σε επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης να ενταχθούν στο δίκτυο διάσωσης και προσφοράς τροφίμων του Μπορούμε Μας στεναχωρεί πολύ όταν βλέπουμε φαγητό κρεμασμένο σε κάδους σκουπιδιών. Είναι πολύ προτιμότερο να προσφέρουμε το φαγητό σε οργανωμένες δομές στήριξης ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα το παραλάβουν με αξιοπρέπεια και χωρίς να αλλοιωθεί η ποιότητα του. Ας μη δίνουμε κίνητρο σε κανέναν άνθρωπο να ψάχνει στα σκουπίδια για να φάει.
Με ένα μόνο τηλέφωνο στην Ανασα Ευαισθησιας ν Κιλκις σε ολο το Νομο Κιλκις μπορειτε και να μας προσφερετε στα γραφεια του συλλογου και ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ η να ερθουμε στο χωρο σας ( τηλ 6977724524) μπορείτε εύκολα και γρήγορα να προσφέρετε φαγητό σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε δειλά –δειλά,το 2013«Μερίδα αλληλεγγύης-Καμμιά μερίδα χαμένη» με τη ιδεα αυτη και συνεχιζουμε να διαδιδουμε οπου γινετε καθε γαμος βαφτιση κηδεια σαραντα χρονος ,και γενικα εκδηλωση χοροι ειμαστε παντα παρων για να παραλαβουμε και να διανεμουμε σε απορες οικογενειες ορφανα εγκαταλελειμενα παιδια και μονογονεικες οικογενειες .Η «Ανασα Ευαισθησιας απο τα πρωτα βηματα ειναι παρων με εντονη τη διαθεση μαγειρεμενου φαγητου που 9 χρονια με πρωτοβουλια εθελοντων μελων διατιθονταν σε απορες οικογενειες με σεβασμο εχεμυθεια ,και εν μεσω κορονοιου 2 χρονια ειμασταν ολοι παρων πρωτη γραμμη με μαγειρεμενα φαγητα γλυκα ψωμια αλμυρα κλπ.
Οι εθελοντές της Ανασας Ευαισθησιας αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη διάθεση μερίδων μαγειρεμένου φαγητού και ειδικότερα αποτελούν τη γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σ’ αυτούς που τις χαρίζουν και σ’ αυτούς που τις χρειάζονται.
Εσύ γνωρίζεις κάποια εταιρεία τροφίμων ή εστίασης που θα ενδιαφέρονταν να συνεργαστεί μαζί μας για τον παραπάνω σκοπό;Υπάρχει ακόμα μεγάλη ποσότητα φαγητού γύρω μας που δυστυχώς μένει αναξιοποίητο σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, εκδηλώσεις ειτε γαμων βαφτισεις μνημοσυνων το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στηρίζοντας τις επισιτιστικές ανάγκες συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.Δεν μένει παρά να διαδόσεις τη δράση μας κι έτσι να συμβάλλεις άμεσα στη μείωση της σπατάλης φαγητού και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στη πολη μας γενικα .
Παράλληλα οι «Εθελοντές του Φιλανθρωπικού Ανασα Ευαισθησιας ν Κιλκις » καλούν να προσφέρουν μερίδες φαγητού και όσους υπολογίζουν ότι θα τους περισσέψουν από εκδήλωση γάμου, βάπτισης, πάρτι γενεθλίων ,μνημοσυνα κ.α.
Οι ενδιαφερόμενοι να προσφέρουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6977724524 (κ. Κουρουζιδου Χριστινα) , και θα μεριμνήσουμε αμμεσα για την παραλαβή των μερίδων.
Επισης σημαντικο ειναι ΔΩΡΕΑ υπερ Αναπαυσεως Ψυχων,αντι μπουμπουνιερες η προσκλητηρια να κανεις τη δωρεα σου στο Σωματειο μας ωστε να μπορουμε να κανουμε αγορες τροφιμων προς τις απορες οικογενειες του νομου μας .
641
Απήχηση
25
Αλληλεπιδράσεις
4
3 κοινοποιήσεις
Μου αρέσει!
Σχόλιο
Κοινοποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου