Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2021 ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΑΣΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ Ν ΚΙΛΚΙΣ

 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 2021 ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΝΑΣΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ Ν ΚΙΛΚΙΣ

Στο πλαίσιο εκπλήρωσης των σκοπών του Φιλανθρωπικού Συλλόγου
‘ΑΝΑΣΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ’
ΤΟ 2021 οι Δράσεις μας περιείχαν
 Στήριξη απόρων οικογενειών σε τροφιμα ρουχα παπούτσια παιχνιδια και
ολοκληρωμενα νοικοκυριά με έπιπλα ηλεκτρικά και όλα τα ειδη σπιτιού Συνολικά καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου 45 ολοκληρωμένα σπίτια και σε 90 οικογένειες ελλείψεις επίπλων ηλεκτρικών είδη οικιακού εξοπλισμού.
 Διανομή πακέτων για ωφελούμενους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, του
Πάσχα και της Καθαράς Δευτέρας και 15 Αυγουστου 2021
 Προσφορά απο Ανακύκλωση 5 Αναπηρικά αμαξίδια και Ι 3 Αεροστρώματα στο Γ. Νοσοκομείο Κιλκίς .,Μετά απο ανακύκλωση συλλογής πλαστικών καπακιών 3 ετών δράση εγινε συλλογή 6 τόνοι 800 κιλά και με τη συνεργασία του Συλλόγου Παραπληγικών ν Πέλλας παραλαβαμε 5 αμαξιδια και 3 αεροστρώματα που παραδώσαμε στο Γ.Νοσοκομείο Κιλκίς.
-Συνεργασία μας με τη εθελοντική ομάδα Διάσωσης ΕΠΟΜΕΑ ΚΙΛΚΙΣ για αποστολές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες εντος Κιλκίς και εκτος ακόμη και στο πιο μακρινό χωριό. .
-Δράση εν όψει πανδημίας με Μαγειρεμένα Φαγητά σε οικογένειες ,μοναχικά άτομα και μονογονεικές οικογένειες με στήριξη καθ ολην τη διάρκεια εγκλέισμού σπίτια για 15 ημέρες με τρόφιμα απορυπαντικά κρεατικά λάδι κλπ
-Στήριξη με τη Δράση <<Κανένα παιδί χωρίς Σχολικά >>με σχολικά σε όλα τα παιδιά των απόρων οικογενειών μας!
.
-Στήριξη στο Γενικό Νοσοκομείο σε άμμεση στήριξη σε κάθε Τμήμα .
Αναλυτικά
α)σε Παιδιατρική εκκλήσεις για βρέφη εως μεγάλα παιδιά με παροχή αποστολών πακέτα με πάμπερς μωρομάντηλα μπιμπερό ρούχα παιχνίδια θερμόμετρα ρηλάξ καρότσια και ότι είχε ζητηθεί και δωρεά αναπηρικό αμαξίδιο για το Τμήμα Παιδιατρικής.
β)Επίσης και στη Μαιευτική και Τμήματα Υλικού με πανες ακράτειας ουροσυλέκτες καθετήρες φαρμακα κλπ.
γ)Μεγάλη στήριξη στο Τμήμα Παθολογικής με 400 νυχτικές και πυτζάμες σεντόνια μαξιλαρόφυλλα τον Φεβρουάριο 2021 και Νοέμβριο 2021 και ξύλινο γραφείο για το γραφείο Προισταμένης αναπηρικό αμαξίδιο και περιπατητήρα που θα εξυπηρετήσει αρρώστους στην Παθολογική .
-Προσφορά αναπηρικών αμαξιδίων περιπατήρες πάνες ακράτειας και είδη για
Αρρώστους στο νομο μας και σε χωρια του Κιλκις.
-Προσφορά αναπηρικό αμαξίδιο και στη εκκλησια 5 και 10 ΙεροΜαρτυρων που μας ζητήθηκε από τον Πάτερ Πολύκαρπο για ευσεβή χριστιανή να μετακινείτε στη εκκλησία .
-Προσφορά 19 αναπηρικά αμαξίδια 6 περιπατητήρες 4 καθίσματα μπάνιου για αρρώστους και δεκανίκια μπαστούνια για επίσης ανθρώπους με πρόβλημα κινητικότητας.
-Στήριξη στο Κέντρο Επανένταξης ΡΕΤΟ με ρούχα παιχνίδια βιβλία.
-Αποστολη βοηθείας ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
3 μεγάλες στηρίξεις «Δίπλα σε Πυρόπληκτους»
α)Η πρώτη Αποστολή-Στήριξη «Δίπλα σε Πυρόπληκτους» με την εθελόντρια κ Γιώτα Κιουρτσίδου που ανέλαβε με πρωτοβουλία ψυχής, να παραδώσει σε σημεια της Εύβοιας, αψηφωντας φωτιές κι όλα τα δύσκολα . Με φορτηγο της εταιρείας Κρεάτων και με οδηγό της εταιρείας παρέλαβε τις πρώτες 44 πακέτα συλλογές τροφιμων του Συλλόγου μας και απο την επιχείρηση τους Κρεατικά Κιουρτζίδη με προσφορά πάνω απο 100 κιλά κρέας έγινε η παράδοση στα σημεία που είχαν ενημερωθεί για άμμεση στήριξη.
β)Η Δεύτερη Αποστολή-Στήριξη «Δίπλα σε Πυρόπληκτους»,41 κουτες με είδη πρώτης ανάγκης ξηράς τροφής πάνες ακράτειας ζυμαρικά σάλτσες όσπρια κονσέρβες απορυπαντικα καθαρισμού πατώματος σφουγγαριστρες σφουγγάρια κουζίνας σώματος μαρμελάδες ατομικές βιταμ μερεντες παστελια βρεφικές πάνες σαμπουάν μπιμπερό πιπιλες μωρομαντηλα για βρέφη σερβιέτες ρολά κουζίνας χαρτικά είδη τροφίμων γενικα σαμπουάν αλάτι πιπέρι ,πουρές ,κακάο, κρέμες σώματος για βρέφη παξιμαδια φάρμακα οδοντόκρεμες οδοντοβουρτσες ζαχαρι αλεύρι Βιτάμ κι ότι έχετε δει αναλυτικά τόσες ημέρες οι συλλογές που στηρίξαμε με αποστολή μέσω του Δήμου Κιλκις.
γ)Η Τρίτη Αποστολή-Στήριξη «Δίπλα σε Πυρόπληκτους»,« Σχολικά στα παιδιά των Πυροπλήκτων» με μεγάλη ανταπόκριση απο Ελληνες που ζούνε Σουηδία Γερμανία Ελλάδα Αθήνα Θεσσαλονίκη Βέροια Δράμα Σέρρες Κοζάνη στα 100 πακέτα τροφίμων σχολικά χαρτικά με οδηγό ανώνυμο μέλος μας που ανέλαβε τη πρωτοβουλία παράδοσης με δικό του φορτηγό. Συνολικά 185 πακέτα προς Πυρόπληκτους απο τη αγαπη αλληλεγγύη όλων μας. Μπορεί να άδειασε η αποθήκη μας αλλα γέμισε η καρδιά μας με τη συμμετοχή βοηθείας εκεί που μας χρειάσθηκαν .
-Με τη συνεργασια με την Επιχείρηση Παπαθεοδώρου παραδόθηκε δωρεά σόμπες ξύλινες σε 5 οικογένειες .
-Στηρίξεις με τη συμμετοχή κόσμου σε καρκινοπαθής οικογένειες με χρηματικά ποσά στο βιβλιάριο τους ,σε ανθρώπους με κομμένο ρεύμα, και παρουσία μας με τρόφιμα μποτίλιες πετρογκάζ αλλα και δραση με χειροποιητες λαμπαδες για να βοηθησουμε καρκινοπαθή παληκαρι.Δυναμικη στήριξη σε καθε καρκινοπαθή οικογένεια που μας ενημέρωσαν για άμμεση στήριξη και με τη βοήθεια των Προέδρων Πολιτιστικών Συλλόγων και Προέδρων χωριού, στέλναμε κάθε εβδομάδα στήριξη τροφίμων μακράς διαρκείας αλλά και κρεάτων κλπ.
-Αγορές σε είδη παντόφλες πυτζάμες που συνδράμμαν επιχειρήσεις Τ. Δεληγιανιδου, Ανατομικ για καρκινοπαθή και γενικά άρρωστοι και τους ευχαριστούμε θερμά ,με τους ίδιους παραλαβή από τα καταστήματα τους.
-2 μετακομίσεις σε αποθήκες με στηρίξεις σε ωφελούμενες οικογένειες με είδη εξοπλισμού σπιτιού.Επιπλα ηλεκτρικά χαλιά ρουχισμός παπούτσια παιχνίδια και βρεφικά σε πανω απο 25 οικογένειες .
β)Στηρίξεις σε κάθε έκκληση της Πρόνοιας και των συμπολιτών μας για άστεγους και άτομα που χρήζουν βοήθεια σε επανένταξη με το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου βοήθεια σε εξοπλισμό σπιτιών ρουχισμού ακόμη και ιατρικά είδη που είχαν προσφέρει τα μέλη μας.
γ)Δωρεά απο τον ιατρό μας Παθολόγο κ Μητρούλη Ηλία αναπηρικό αμαξίδιο με κάθισμα τουαλέτας για ασθενή για την αυτοεξυπηρέτηση του.
-Νυφικό προσφορά και είδη γάμου βαφτίσεων για όποια οικογένεια τα χρειάζετε.
-Είδη βαφτίσεων γάμου από τη πρώην επιχείρηση Λινα Μπαμπη Βαπτιστικα.
δ)Επιτυχώς στέφτηκε η ΔΡΑΣΗ "ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΚΑ" για 9η χρονιά που εκτός τη αγάπη στήριξη του κόσμου ,μεγάλη στήριξη απο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης "Toyworld JUMBO Κιλκίς" για την τεράστια στήριξη με Σχολικά είδη.
-
-Επίσης το κόσμο απο όλη Ελλάδα και νησιά και φυσικά τα μέλη απο το Κιλκις , που η δράση αγαπήθηκε στηρίχθηκε με υπερβολική αγάπη φέτος απο όλο τον Κιλισιώτικο κόσμο.
-Οι στηρίξεις μας ηταν σε κάθε έκκληση δίπλα σε αρρώστους ,σε παληκάρια μόνα σε φορείς,σε μονογονεικές οικογένειες ,σε παραλαβές και αποστολές επίπλων ηλεκτρικών ρουχισμού παιχνίδια καλύψεις γέννες με ολα τα είδη βρεφικού εξοπλισμού,και εδώ οφείλουμε να πούμε θερμά ευχαριστώ στον κ Αβραμίδη Ηλία για τη παροχή αγροτικού αμαξιού συν βενζίνες για τις μεγάλες αποστολές φορτηγών που ξεπεράσαμε τα 100 δρομολόγια το 3 μηνο.
Μέσα στο 2021 το Σωματείο έλαβε δωρεές σε τρόφιμα από ιδιώτες, φορείς, παραγωγούς και εταιρείες, έπειτα από αιτήματα χορηγίας που υποβλήθηκαν από την Πρόεδρο του συλλογου
Αποστάλθηκαν ευχαριστήριες επιστολές στους χορηγούς, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του φιλανθρωπικού σωματείου, ενώ κοινοποιήθηκαν και σχετικά Δελτία Τύπου στα Μ.Μ.Ε.
-Οφείλουμε εκτός τα ευχαριστώ του κόσμου που στηρίζει τα πιο πολλά ευχαριστώ στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ.Που στο ποιο μεγάλο κάυσωνα 3 μήνες δε σταματήσαμε ούτε μια ημέρα να μη είναι εδώ ,σε 5 μετακομίσεις σε απίστευτες παραλαβές επίπλων ηλεκτρικών αρα τρομερά βάρη και παραδόσεις όπου είχαν ανάγκη.
-Μεγάλη βοήθεια και στήριξη είχαμε απο Πατέρες της Εκκλησίας που και απο Κιλκίς και απο πάρα πολλά χωριά κάνουν μεγάλο έργο συλλογής απο το κόσμο αρκεί να στηρίξουν κάθε μας έκκληση των ωφελούμενων οικογενειών.
-Συνεργεία της ΕΡΤ2, ανάδειξαν το έργο στο Φεβρουάριο με τον ασταμάτητο αγωνα με πακέτα τροφίμων και μαγειρεμένα φαγητά .
-Στηρίξεις σε Παιονία οικογένειες άπορες και στήριξη σε 15 χρονο παληκάρι που έχασε τη μητέρα από κορονοιό.
-Πακέτα τροφίμων εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και δώρα σχολικά , παιχνίδια γλυκίσματα σε παιδιά .
-Ενα τεράστιο ευχαριστώ οφείλουμε στους ιδιοκτήτες που θέλουν να παραμένουν ανώνυμοι για τη δωρεά του κτιρίου του Κεντρικού Συλλόγου και της αποθήκης μας.Ανθρώποι που στα δύσκολα οικονομικά πληρωμων σε ενοίκια ήταν εδώ να παρέχουν τα κτίρια τους αφιλοκερδώς για τη καλή λειτουργία του Συλλόγου.
Η "Ανάσα Ευαισθησίας"συνεχίζει δυναμικά την δράση του στα πλαίσια της προσφοράς και του εθελοντισμού,
Οι εθελοντές συνεχίζουν με υπευθυνότητα, την καθημερινή διανομή τροφίμων στα παιδιά και τις οικογένειες, που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα στήριξης.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους, όσους βοηθούν στο έργο μας με οποιοδήποτε τρόπο, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση της πολύτιμης αυτής δράσης.
Λόγια παρηγοριάς δεν χωρούν, οι άνθρωποι αυτοί αποζητούν την έμπρακτη συμπαράστασή μας.
Τώρα - μετά - πάντα ,οπου χρειασθεί ανάγκη οφείλουμε να απλώνουμε το χέρι βοηθείας, γιατί αυτές τις ώρες ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ μετριέται με τον ανθρωπισμό του , δίνοντας από το περίσσευμα της ψυχής του!..
Αν θες ένα όμορφο μέλλον φρόντισε να δίνεις στο παρόν !Συνεχίζουμε με Ανάσες Ευαισθησίας .
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΟΥΡΟΥΖΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου