Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΜΑΣ ΚΑΡΑΜΠΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

 «Γιάννη Καραμπίδη της καρδιάς μας






Καλή θητεία, με υγεία, με ψηλά το κεφάλι, υγεία και αισιοδοξία δύναμη και αντοχή!»•
Οι ευχές μας στον Εθελοντή μας Καραμπίδη Ιωάννη που αποχαιρετούμε σήμερα για να επιτελέσει τη στρατιωτική του θητεία να τον συνοδεύουν μέχρι την απόλυση του.
Απο 9 ετών ο Γιάννης απο τις αρχές του Συλλόγου ήταν εδώ μαζι μας δημιουργώντας μια παρέα φίλων συμμαθητών παιδιών της γειτονιάς με θέληση να βοηθάνε
.Απο τα πιο απλά μέχρι τα πιο βαριά ογκώδη κιβώτια ήταν ο αρχηγός που οργάνωνε την Ομάδα παιδιών και ο Πρόεδρος μετέπειτα του Τμήματος Εφήβων Εθελοντών.
Μια μεγάλη ιστορία της Ανάσας ειναι συνεδεμένη μαζί του γιατί ήταν είναι και θα είναι η Δύναμη μας .
Απο τις μετακομίσεις των συλλόγων μεταφορές σε αποθήκες παραλαβές απο σπίτια είδη οικιακού εξοπλισμού ετοιμασίες για πακέτα εν όψει Πάσχα διανομές Χριστούγεννα Πάσχα στη Παιδιατρική απο λαμπάδες αυγά παιχνίδια δώρα, βαψίματα μεταφορες επίπλων ηλεκτρικών τακτοποιηματα χιλιαδων πακέτων σε κεντρικα και αποθηκες .
Απο πολυ μικρό μας είχε συγκινήσει όταν σε 3 ημέρες είχε δημιουργήσει ομάδα ώστε να βοηθήσουν στην λαχειοφορο αγορά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με 1000 ευρώ συλλέγοντας και παραδίνοντας στον Δ/ντη του Σχολείου απο τις λαχειοφόρες πωλήσεις.
Οταν κέρδισε στη δική μας λαχειοφόρο που με το χαρτζηλίκι του 10 χρονών παιδάκι τότε ο Γιαννης, αντί να πάρει κολατσιό στο σχολείο ,μάζευε χρήματα ώστε να ενισχύσει τη λαχειοφόρο μας ,και όταν κέρδισε το τάμπλετ θέλησε να το προσφέρει σε παιδί οικογενείας μας που περνούσε πρόβλημα υγείας και ας μη είχε αυτός τότε τάμπλετ.
Τι να πρωτοπώ οτι μαζί του μαθαίναμε παίρναμε δύναμη βασιζόμασταν για τα πιο δύσκολα να γίνοντε εφικτά σε χρόνο μηδέν.Καμαρώναμε να πάμε απο εκκλησία εκδηλώσεις με τα παιδιά αυτά αντι μεγάλους γιατι νοιώθαμε και νοιώθουμε υπερήφανοι για το ήθος τους τις αρχές και αξίες τους.
Κάποτε μας είπατε οτι μπορεί να είμαστε η μοναδική ομάδα που επι 10 χρόνια εχει δίπλα το Τμήμα με παιδιά και εφήβους για εθελοντές.Ναι επικεντρωνόμασταν στα παιδιά γιατι οφείλεις να καλιεργήσεις το θέμα της ανιδιοτελούς προσφοράς και πετύχαμε διαμάντια σε χαρακτήρες παιδιά.
Στον δικο μας Γιάννη που μετα τους γονείς του είναι και δικό μας παιδί καμαρώνουμε μέσα απο ψυχή μας για οσα μας δίδαξε με τους αγώνες τους τη καλη διάθεση το χαμογελο μα προπάντων αγάπη ευαισθησία.Λυγίσαμε πολλές φορές γιατί εδώ μέσα μπορεί σε μια ημέρα να έρθουν 3 φορτηγά να είσαι σε χίλια μέρη μεταφορες ετοιμασίες αποστολές συλλογο αποθήκες και να τα χάνεις .Κι όμως χιλιάδες φορές που δεν είχαμε λύση ήσουν η σωτηρία μας .Και ενα παληκάρι που κάνει για 100 ανδρες μεγάλους.Παρότι δούλευε τη πρακτική του και με βάρη στη δουλειά του δε μας παράτησε ποτέ .Εδώ μαζί πραγματικά ο φύλακας Αγγελος μας σε όλες τις δυσκολίες.
Οι στρατιώτες Γιάννη της καρδιάς μας είναι οι πραγματικοί πολεμιστές που προστατεύουν την Πατρίδα. Κάνουν τα καθήκοντά τους όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα, χωρίς καμία προϋπόθεση. Επειδή με την προσφορά τους ζούμε ήσυχοι και μπορούμε να μένουμε στην πόλη μας, στο σπίτι μας χωρίς κανένα φόβο.
Ο στρατός είναι ένα από τα μεγαλύτερα “checkpoint” στην ζωή ενός άνδρα, καθώς από εκεί και μετά πλέον έχει όλο τον χρόνο, ώστε να ανακαλύψει τον κόσμο και να πραγματοποιήσει τα όνειρα του Ο Ναπολέων Βοναπάρτης είχε πει «Η πρώτη αρετή σε έναν στρατιώτη είναι η αντοχή της κόπωσης, με το θάρρος να είναι μόνο η δεύτερη αρετή». Εσύ Γιάννη μου μέσα στα 10 χρόνια εθελοντής στην Ανάσα Ευαισθησίας κατάφερες να «χτίσεις» και τα δύο, με αποτέλεσμα να είσαι έτοιμος να συνεχίσεις την ζωή σου, από εκεί που την άφησες!
Καλή στρατιωτική θητεία Γιάννη μου
Ησουν, Εισαι, και θα Παραμένεις για πάντα ο Αρχηγός Πρόεδρος ολης της ομάδας εφήβων στην Ανάσα Ευαισθησίας που θα σε περιμένουμε μετά τη απόλυση σου σύντομα δίπλα μας .Συγχαρητήρια στους γονείς Φώτη Ελπίδα για τη διαπαιδαγώγηση σε τόσο άξιο παληκάρι με ευχές για υγεία καλοτυχία σε όλα στη ζωή του.Οπως και
συγχαρητήρια
αξίζουν σε όλα μας τα παιδιά και σε γονείς που μεγαλώσαν με τέτοιες αρχές και κοινωνικές ευαισθησίες με τον εθελοντισμό αρχή στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου